torsdag 13 november 2008

fortsättning...

Nu fortsätter "igår", för jag hann inte berätta allt eftersom att jag behövde gå och lägga mig och det förra inlägget blev rätt långt:S....
Men iaf, när jag skulle laga mat så började jag med äppelkakan. Den var jättegod!! och nyttig :DD
Och sen så satte jag bara på pastavatten och fortsatte att greja med smeten och kanela äpplena och allt sånt. Och sen så kände jag en så här lite bränd lukt, men ibland så ligger det lite bakplåtspapper elr nåt i ugnen som bränns upp, så jag trodde att det var det, och fortsatte. Men sen så skrek mamma typ "Anna nu börjar det lukta lite bränt här."
Ja, det ligger kvar nåt i ugnen som bränns upp elr nåt för jag har inte satt in nåt i ugnen än, skrek jag tillbaxs utan att titta upp . Men sen kom hon ut i köket och bah: Herregud, Anna!!halva grytlappen brinner ju!!
jag hade lagt den för nära lågan(gasspis) och den hade BRUNNIT upp!!!
Det var skitläskigt!!!!
Det var egentligen det jag ville skriva OCH, jag ska skriva upp receptet på äppelkakan för den var underbar, OCH nyttig ;)

Totalt 15 points om man e en viktväktare. (haha!! den kmr från tasteline)

1 dl fiberhavregryn- jag tog vanliga
½ dl mjöl- jag bytte ut dt mot havregryn
0,25 dl linfrö- hoppa inte över fröna, det blir gott!!
0,25 dl solrosfrö- hoppa inte över fröna, det blir gott!!
0,25 dl flytande margarin- man kan aldrig ha för mycket smör i en kaka;)&jag tog smält smör ist.
0,25 dl sirap- mörk elr ljus spelar ingen roll(jag tog den mörka)
0,25 dl råsocker (kan uteslutas)- nej det kan det inte!!!:@
ev ca 1 tsk kanel- nopp, inte om man har äpplen för då har man kanelen på dem, och mer kanel på äpplena än bara en tesked!!!

Nyp ihop allt till en smulig deg.- om man tog smält smör(som jag:D)så blir degen inte smulig, men det gör absolut inget :DD
Lägg äpplen(blanda dem först med kanel och lite socker), rabarber eller bär i en pajform. Smula över degen. Grädda i 200 grader till den fått en knäckig gyllenbrun yta ca 15 min.

Vi åt den med vaniljglass(den e ändå så nyttig så man kan lika gärna göra den extra god med glass elr vaniljsås)

om det blir för jobbigt med alla mina små kommentarer så kan ni söka på tasteline efter "knäckig smulpaj", och ta den översta som kommer upp.
Den här e sååååååååå god!! Måste prövas!! Och den e lätt att göra och det går snabbt att laga den! Överraska alla med dina matlagningskunskaper och säg sen när alla har tagit att den e NYTTIG oxå!! xD

jag ska lägga upp alla recept som jag har provat som e ovanligt goda, elr bara goda ;)
Nu ska jag käka middag, skriver mer om den här dan sen!!!
Ciao!!

Inga kommentarer: